ДАНАС ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Бурек од јабука (ВИДЕО)
УМЕСТО јабука можете користити неко друго воће или поврће, па направите слан бурек.
БАКИНА КУХИЊА - бурек - пита са јабукама прсти да се лижу!
БУРЕК ОД ЈАБУКА - потребно је:
500 г танких кора
4 велике јабуке
уље
30-50 мл киселе воде
Припрема:
У чинију сипајте киселу воду и уље и добро измешајте. Јабуке изрендати и засладити по жељи. Плех 24 цм пречника премажите уљем или обложите пек-папиром.
БУРЕК ОД ЈАБУКА - припрема:
На дно ставите три коре и попрскајте водом и уљем. Кору следећу попрскајте уљем и водом, побацајте мало јабука па је савити као хармонику и ређати по три у реду па преко тога исто тако до краја. Покрити са две празне коре, пећи на 200 степени око 40-45 минута. Истрести наопако на даску и служити топло.
За још рецепата запратите нас на Вајберу
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ДИЈЕТАЛНИ ХЛЕБ: Потребна су само три састојка (ВИДЕО)
10. 07. 2023. у 07:50
МЕКАНИ КРОАСАНИ ЗА ДОРУЧАК: Слатки и слани рецепт од једног теста! (РЕЦЕПТ)
06. 07. 2023. у 21:00
ШТАПИЋИ СА ЦИМЕТОМ: Хрскава посластица од четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
05. 07. 2023. у 13:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)