ШТАПИЋИ СА ЦИМЕТОМ: Хрскава посластица од четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
ХРСКАВИ и пуног укуса, штапићи са циметом су укусна грицкалица коју можете јести цео дан!
Састојци:
- 2 листа лиснатог теста
- 1/4 шоље путера (растопљеног)
- 1 шоља шећера
- 2 кашичице цимета
Припрема:
1) Развите лиснато тесто у правоугаоник. Премажите маслацем док се све не покрије, не мора бити густо, само проверите да ли је све покривено.
2) Поспите смешу шећера цимета, тако да прекрива целу површину теста.
3) Прекријте другим тестом и премажите са више маслаца, опет не мора бити густо, само пазите да је површина покривена. Поспите још цимета и шећера.
4) Резачем за пицу или ножем исеците своје пециво на траке од око 2-3 цм, а можете и тање ако желите. Уврните траке што чвршће. Ставите на плех обложен папиром за печење и пеците у пећници од 200 степени, око 20 минута док не постану златне и хрскаве, извадите на решетку да се охлади.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)