УКУСАН ХЕЉДА РОЛАТ: Здрав доручак за који треба да одвојите само 10 минута (ФОТО/ВИДЕО)
ЗА ХЕЉДА ролат вам не треба много времена
У дану који тако брзо прође мало нам времена остаје за припрему хране. Поступак припреме овог хељда ролата траје кратко. Одвојите десетак минута за припрему, а остатак времена препуститие рерни. Одличне за доручак, а можете их понети и на посао.
На инстаграм профилу Куварице_мање_збори можете наћи одличне рецепте, а ми смо се овог јутра одлучили за следећи:
Хељда ролат - састојци:
500 гр кора за питу
300 гр сира
400 гр печурки
1/2 празилука
1 чаша (чаша од 2дцл) јогурта
1 чаша уља
1 чаша хељдиног брашна.
4 јаја
1 прашак за пециво
Хељда ролат - припрема:
Умутите јаја додајте јогурт, уље, брашно помешано са прашком за пециво и оставите са стране јер том смесом премазујете коре.
Празилук исецкајте и пржите на мало уља, убаците печурке и пржите док течност не испари затим додајте со, бибер...
Кад се печурке охладе помешајте их са сиром. Одвојите по 3 коре. Сваку кору премажите са смесом од јаја и на трећу кору коју сте премазали ставите фил печурака.
Крајеве кора пресавијете ка унутра и уролате у ролат. Поступак понављате док имате материјала, ако вам остане смеса којом сте премазивали коре, премажете је и преко пите на крају. Пеците све на 200 степени док не порумени.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АКО ВОЛИТЕ ЈАБУКЕ, ОВО ЈЕ ПОСЛАСТИЦА ЗА ВАС: Брз и једноставан рецепт (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 15:00
УЗ ОВАЈ РЕЦЕПТ НЕ МОРАТЕ ДО ПЕКАРЕ: Умесите најукуснију погачу (ВИДЕО)
12. 03. 2023. у 15:00
ВРЕДИ ПРОБАТИ: Данас припремамо домаћу саламу шункарицу (ФОТО/ВИДЕО)
11. 03. 2023. у 18:30
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)