ЛАКИ РЕЦЕПТ: Кифлице са сиром и шунком које сви обожавају (ФОТО)
ДИВНЕ, мекане и хрскаве
Викендом сви волимо да уживамо и будемо растерећени, а недеља је прави дан за одмор. Како бисмо крај викенда завршили у добром расположењу, уживање у храни је неизоставна ставка. Зато брзо припремите овај фантастичан оброк за целу породицу и препустите се чулима уз наш данашњи предлог - кифлице са сиром и шунком.
На Инстаграм профилу Didy Kitchen можете наћи сјајне рецепте. А сада брзо направите ове укусне кифлице и уживајте у остатку викенда.
Кифлице са шунком и сиром - састојци:
20 г квасца
200 мл млека
5 кашика уља
једно јаје
по једна кашичица соли и шећера
380 г брашна (меко, тип 400)
70 г киселе павлаке
50 г маргарина
За фил:
80 г сира
Кифлице са шунком и сиром - припрема:
У ванглицу ставите квасац, шећер, топло млеко, уље (једно јаје измутите у шољи и две кашике оставите у истој) остатак сипајте у ванглицу и промешајте да се квасац истопи.
Нека тесто одлежи пола сата, а онда...
Кад квасац надође додајте мало по мало брашна и со, умесите тесто да добијете лепу лоптицу.
Оставите тесто да надолази око 30 минута, затим га премесите и поделите на две лоптице и њих оставите да надолазе 15 минута.
Оклагијом од обе лоптице направите два тања круга. Први премажите павлаком, преко њега ставите други круг и на њега нарендајте маргарин, затим исеците на четвртине, а сваку четвртину на три троугла. Ставите фил и уролајте кифлицу.
Укључите рерну да се угреје на 260°. Док се рерна греје, таман ће и кифлице мало да надођу.
Пре него што их убаците у рерну премажите их са јајетом (које смо одвојили од теста) а у њега додајте и кашику млека и кашику маслиновог уља. Поспите их сусамом.
Пеците их око 20-ак минута или док не добију овако лепу боју. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УСКОРО ПАДА КЉУЧНИ ГРАД, РУСИ НАДИРУ СА СЕВЕРА, ИСТОКА И ЈУГА: Детаљна анализа украјинских стручњака о стању на фронту
ЦЕЛА 2024. година протекла је у знаку повлачења украјинских трупа, које су губиле територије под притиском руских снага које напредују у североисточној Харковској области и источној Доњецкој области, пише Кијев индепендент у својој великој годишњој анализи дешавања на фронту.
24. 12. 2024. у 10:03
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)