БРЗА КАФАНСКА ПОГАЧА: Мекана и укусна, готова за 20 минута
ЛАКО и преукусно!
Сигурно сте се више пута нашли у ситуацији да једете праву добру кафанску погачу. Сада је можете припремити и из свог дома.
БРЗА КАФАНСКА ПОГАЧА - потребни састојци:
20 г квасца
1 чаша од јогурта топле воде
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
2 кашике уља
око 300-310 г брашна
БРЗА КАФАНСКА ПОГАЧА - припрема:
1. Од свих наведених састојака умесите мекано и лепо тесто. Одмах га пребаците на радну површину, обликујте лопту рукама, и онда је спљоштите правећи погачу, длановима притискајте нежно док не добијете жељену дебљину. Требало би да буде танка, али не превише, у току печења ће још да нарасте.
Пребаците је на папир у тепсију и још мало длановима развуците до обода тепсије.
Избоцкајте је виљушком, направите неку шару по жељи.
2. Одмах затим укључите рерну на 250 степени, чим се загреје, значи после неких 15 минута ставите погачу да се пече.
Чим се мало запече смањите температуру на 180, и допеците је до краја. Укупно време печења је 15-највише 20 минута.
Када буде готова, извадите је из тепсије, попрскајте је водом, увијте у чисту крпу и оставите да се мало охлади.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ПРЕДЈЕЛО: Слане коцке са сиром - као торта (ВИДЕО)
09. 02. 2023. у 15:00
Рецепт за хлеб БЕЗ БРАШНА и јаја - од само два састојка (ВИДЕО)
08. 02. 2023. у 15:30
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"
"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".
22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17
Коментари (0)