РЕЦЕПТ ЗА ПРОЈАРИЦЕ КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Састојке вероватно већ имате - у својој кухињи
ЗАБОРАВЉЕНИ рецепти из бакиних кувара увек износа очаравају својим укусом, али и јадноставним састојцима које има свака кућа.
Пројарице са сиром су супер прилог уз било које јело, а одлично су и предјело. Овај рецепт је један од оних који свима успева, а који одушевљава дегустаторе. Оне остају меке и сутрадан, што је многим домаћицама најбитније.
Веома су једноставне за припрему, а најбитнија ствар је да све неопходне састојке већ имате у кући. Од ове мере се добије тачно 12 пројица, тако да ако имате госте одмах припремите дуплу меру.
Лепо изгледају и кад их поспете наренданим сиром, који се дивно запече и постане хрскав и интензивног укуса. Добар избор је едамер или чедар. Осим тога, пројице ће бити занимљиве и ако додате суве или свеже зачине, рецимо варијанта сушеног оригана са шунком и киселим паприкама би била одлична.
Пројарица - састојци:
2 јајета
8 супених кашика кукурузног брашна
4 супене кашике пшеничног брашна
50 милилитара уља
1 кесица прашка за пециво
1 чаша киселе воде
150 грама ситног сира
со
сусам
Како се праве пројарице:
Умутити јаја, додати уље и брашна помешана са пецивом.
Додати киселу воду да буде мало ређе. На крају посолити и додати сир. Сипати у подмазане калупе за мафини, па посути сусамом.
Пећи на 200 степени око 20 минута, док не порумене. Служити топло уз јогурт или кисело млеко.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)