СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом

Новости онлине

01. 02. 2023. у 16:55

ПОСЛАСТИЦА коју ће сви обожавати.

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом

Foto: Shutterstock

Слатка пита са сиром - састојци:

- 300г танких резанаца за супу

- 10 листова танких кора за питу
- 500г несланог сира
- 200г киселе павлаке
- 250г маргарина
- 200г шећера
- 30г ванилин шећера
- 5 јаја
- 100г сувог грожђда
- корица лимуна
- шећер у праху за посипање

Слатка пита са сиром - припрема:

У већој шерпи ставити воду да прокључа, а затим додати резанце. Када су се прокували процедите и ставите их у чинију да се прохладе ( пазите да се резанци не прекувају).Умутити беланца миксером, док не постане чврста пена.

У посебној чинији помешати сир и павлаку, па додати жуманца, све лепо сјединити док се не повежу састојци. Затим умутити маргарин са шећером, додати нарендану корицу лимуна и све добро измиксати, па додавати постепено смесу са сиром, павлаком и жуманцима. Све време мутити миксером, на крају додати суво грожђе и скуване резанце, па варјачом промешати. Када се маса повезала, додавати полако умућена беланца. Растопити мало маргарина и маслаца за премазивање кора.

У подмазан плех ставити кору, па премазати са мало растопљеног маргарина, затим другу кору па поновити поступак све до пете, ређати кору па премазивати је, а затим усути цео фил преко пете коре, па наставити са ређањем кора са растопљеним маргарином између.Последњу кору премазати остатком растопљеног маргарина, и исећи питу на коцке пре печења.

Пећи на 180Ц 40-45 минута. Током сервирања, питу по врху посути шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ДОКЛЕ ВИШЕ? Синер поново копира Ђоковића! Још један Новаков бивши тренер радио са Италијаном!