ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
ОВА УКУСНА слана грицкалица измамиће осмехе на лицу ваших пријатеља кад открију да је у сваком штапићу само - биљни зачин.
Нема особе која не воли када се поподне опусти на каучу уз добар филм или утакмицу, са укусним грицкалицама у рукама.
Индустријске грицкалице са собом доносе много масти и велику количну калорија. Домаће грицкалице, са друге стране, много су здравије и у зависности од комбинације зачина, могу се конзумирати и у време поста и строгих дијета.
Можда ће вам у почетку деловати необично, али у питању су заправо сјајне комбинације укуса.
Домаће грицкалице - састојци:
* 600 грама брашна
* 35 грама квасца
* 200 милилитара уља
* 300 милилитара киселе воде (или 300 милилитара вруће воде)
* пола кесице прашка за пециво
* со
* биљни зачин (зачин "Ц")
* оригано
* алева паприка
Домаће грицкалице - припрема:
Размутити квасац у киселој води и оставити да одстоји 10 минута, да квасац надође. Сипати прашак за пециво, уље и мешати кашиком уз лагано додавање брашна.
Када се умути тесто, развући оклагијом и формирати коре дебљине око 1 центиметар. Не треба да надође тесто.
Посути биљни зачин, оригано и алеву паприку, по кашичицу Мало утапкати, утрљати зачине у тесто. Резати штапиће, савијати и пећи.
Пећи у рерни на 180 степени док штапићи не порумене.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28
ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора
29. 01. 2023. у 16:20
МИНИ-ПИЦЕ ГОТОВЕ ЗА ПОЛА САТА: Брзо јело из рерне као предлог за вечеру (РЕЦЕПТ)
27. 01. 2023. у 13:37
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (1)