ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Можете их и поховати

Андријана Нешић

27. 01. 2023. у 19:19

Палачинке припремите и испеците према уобичајеном рецепту. На мало уља пропржите лук и љуту папричицу (може и бели лук), додајте насецкане шампињоне, промешајте, посолите, па додајте зачине. Динстајте, уз доливање воде по потреби.

ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Можете их и поховати

Фото Shutterstock

Пред крај додајте пилетину коју сте претходно скували. На палачинке распоредите по 2-3 кашике смесе (у једном реду), па их смотајте као сарму (прво увијте крајеве ка унутра, па онда заролајте палачинке). Похујте их на уобичајени начин - прво их уваљајте у брашно, затим у умућена јаја, па у презле. Пржите на врелом уљу док не добију фину боју. Вадите их на папринате убрусе да упију вишак масноће.

Потребно је:

  • 3 комада пилећих прса
  • 300 г очишћених шампињона
  • 1 главица црног лука
  • 1 љута папричица
  • мешавина зачина (першун, мајчина душица, оригано, нана)
  • со
  • 6-8 палачинки (направите их као што то уобичајено радите)

За поховање:

  • брашно
  • 4 јајета
  • презле
  • уље за пржење

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!