МИНИ-ПИЦЕ ГОТОВЕ ЗА ПОЛА САТА: Брзо јело из рерне као предлог за вечеру (РЕЦЕПТ)
Танко исечене кришке хлеба благо посолите и на њих накапајте маслиново уље. Ставите их да се пеку у рерни на 180 степени, од седам до 10 минута.
Потом их извадите, али не искључујте рерну. Док се кришке пеку, направите брзи пица умак.
Загрејте маслиново уље, па ставите цео чен белог лука или га исецкајте. Кратко пропржите, па додајте исецкани и ољуштени парадајз из конзерве и оставите да се све загреје, па посолите, ставите мед и мајчину душицу. Чим почне да ври промешајте и склоните са шпорета. Уколико је унутра цео чен белог лука - извадите га.
Сосом премажите печене кришке, а по жељи поспите ориганом. Преко ставите нарендани сир, ситно исецкане љуте или слатке свеже паприке. Поспите са још мало пармезана, искључите рерну, па их ставите унутра на још неколико минута, да се сир отопи. Пре сервирања можете да их поспете свежим босиљком.
Потребно је:
- кришке кукурузне векнице (уместо тортиља чипса)
- 3 кашике маслиновог уља
За сос:
- мала конзерва исецканог парадајза
- кашика маслиновог уља
- чен белог лука
- кашичица меда
- кашичица мајчине душице
- со, бибер
- 150-200 г моцареле или гауде
- велика црвена паприка
- шака листова свежег босиљка
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)