НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА "ЛУДО ТЕСТО": Од ког можете да правите све врсте пецива

Новости онлине

28. 11. 2024. у 11:00

Рецепт за "лудо тесто" је лако упамтити, прави се врло једноставно, те успева и неискусним домаћицама.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЛУДО ТЕСТО: Од ког можете да правите све врсте пецива

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes

Може да вам траје недељу дана, остаје невероватно свеже. Даме које су га испорбале, одушевљене су резултатом и истичу да је укус пецива изванредан. Рецепт за тесто од којег можете правити кифлице, погаче, лепињице, подлоге за пицу, ма шта год замислите!

Састојци:

  • килограм брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 1 кашика соли
  • 1 дл уља
  • 4 дл јогурта
  • 2,5 дл млека
  • 1 свежа коцкица квасца
  • 2 супене кашике шећера
  • 2 јаја

Припрема:

У топло млеко сипајте мало шећера, квасац, 2 кашике брашна. Промешајте тако да се истопи шећер да би се брже подигао квасац. Пожељно је да у просторији буде топло да би се брже постигла жељена реакција.

У другој посуди помешати преостале састојке. Кад је квасац довољно надошао сипати га у средину брашна. Замесити тесто да буде глатко. Ако се лепи за руке додајте још мало брашна.

Потом ставите тесто у кесу, а пре тога ја мало поуљуте или побрашњавите, како се не би залепило. Веома је важно да сав ваздух истиснете из кесе, а затим тесто ставите у фрижидер, где га можете чувати, чак, 7 дана!

Када желите нешто од њега да правите, извадите га мало раније на топло место да крене - бар сат времена, а што је дуже, то је боље.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
МУКЕ ЗА ПУТИНА ЗБОГ СУ-57: Боље би му било да се не петља са Западом изван Украјине

МУКЕ ЗА ПУТИНА ЗБОГ СУ-57: "Боље би му било да се не петља са Западом изван Украјине"

НАКОН готово три године рата у Украјини, ескалација иностраних санкција наметнутих руској индустрији коначно има приметан утицај на напоре Москве за модернизацију, пише британски Телеграф.

28. 11. 2024. у 08:08

Коментари (0)

УЛТИМАТИВНИ ВОДИЧ ЗА SKYSHOWTIME – Блокбастери које не можете да стримујете нигде другде