РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
Јесењи дани већ траже напитке који ће нас угрејати и улепшати ново годишње доба. Много је рецепата за ђаконије у овом периоду које су нам оставиле наше баке, а један од њих је и шербет.
Састојци:
- мања шерпа
- 150 г шећера
- 250 мл млека
Припрема:
Количина шећера зависи од тога колико јак шербет желите да буде. Што више шећера, то ће шербет бити тамнији и делотворнији.
Сипајте шећер у шерпицу и укључите ринглу. Како се буде рингла грејала, тако ће се и шећер топити и мењати боју у карамел. Немојте мешати шећер све док се цела површина не испуни отопљеним шећером.
Налијте млеко, не мора бити собне температуре, може и из фрижидера. Немојте се изненадити звуку који ћете чути, то је нормална реакција. У шерпи ћете видети "планине" од шећера, и то је нормална реакција.
Сачекајте да се састојци прилагоде једни другима, па после неколико минута промешајте шербет. Биће готово када се сав шећер одвоји односно одлепи са дна шерпе и споји са млеком. Добићете фину, компактну течност коју треба попити пред спавање, али није на одмет и у току дана, за брже постизање резултата.
Такође, док га спремате, можете нагнути главу над шерпу и напарити се испаравањем из шербета, што је добро за отпушавање носа у време прехлада.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ: И греје и слади, идеална за хладне дане
05. 11. 2024. у 09:00
ОСВАЈА НА ПРВИ ГУТЉАЈ: Направите чувену ирску кафу, тајна је у овом састојку
31. 10. 2024. у 17:30
(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура
РУСКА војска је у новембру остварила напредак од 725 квадратних километара, што је највећи напредак у једном месецу још од марта 2022. и првих недеља рата, према анализи агенције АФП заснованој на подацима америчког Института за проучавање рата (ISW).
02. 12. 2024. у 16:10
ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)
ОД САМОГ доласка Олафа Шолца у Кијев, јавност је више заинтригирало то што је немачки канцелар из воза у главном граду Украјине изашао тако што је сам "вукљао" лични пртљаг.
02. 12. 2024. у 15:51
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)