РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
Јесењи дани већ траже напитке који ће нас угрејати и улепшати ново годишње доба. Много је рецепата за ђаконије у овом периоду које су нам оставиле наше баке, а један од њих је и шербет.
Састојци:
- мања шерпа
- 150 г шећера
- 250 мл млека
Припрема:
Количина шећера зависи од тога колико јак шербет желите да буде. Што више шећера, то ће шербет бити тамнији и делотворнији.
Сипајте шећер у шерпицу и укључите ринглу. Како се буде рингла грејала, тако ће се и шећер топити и мењати боју у карамел. Немојте мешати шећер све док се цела површина не испуни отопљеним шећером.
Налијте млеко, не мора бити собне температуре, може и из фрижидера. Немојте се изненадити звуку који ћете чути, то је нормална реакција. У шерпи ћете видети "планине" од шећера, и то је нормална реакција.
Сачекајте да се састојци прилагоде једни другима, па после неколико минута промешајте шербет. Биће готово када се сав шећер одвоји односно одлепи са дна шерпе и споји са млеком. Добићете фину, компактну течност коју треба попити пред спавање, али није на одмет и у току дана, за брже постизање резултата.
Такође, док га спремате, можете нагнути главу над шерпу и напарити се испаравањем из шербета, што је добро за отпушавање носа у време прехлада.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ: И греје и слади, идеална за хладне дане
05. 11. 2024. у 09:00
ОСВАЈА НА ПРВИ ГУТЉАЈ: Направите чувену ирску кафу, тајна је у овом састојку
31. 10. 2024. у 17:30
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били
РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.
04. 01. 2025. у 15:35
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"
ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.
04. 01. 2025. у 14:52
Коментари (0)