КАКО НАПРАВИТИ СЛАВСКИ КОЛАЧ КОРАК ПО КОРАК: Успева баш свима, па и почетницима

Новости онлине

31. 10. 2024. у 09:00

Када једном усавршите прављење славског колача, више за вас неће бити препреке. Испробајте ову варијанту која је најједноставнија и најукуснија.

КАКО НАПРАВИТИ СЛАВСКИ КОЛАЧ КОРАК ПО КОРАК: Успева баш свима, па и почетницима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 20 грама квасца
  • 2 кашике воде
  • 500 грама белог брашна тип 500
  • 2 кашичице соли
  • 1 супена кашика шећера
  • 2 кашике уља
  • 250 мл воде

Припрема:

У посебну чинијицу размутите 2 кашике воде и квасац. Оставите то са стране. У велику ванглу просејте 500 грама брашна, 4 кашике брашна одвојите са стране. У брашно додајте 2 кашичице соли, 1 супену кашику шећера, 2 кашике уља, растопљен квасац, око 250 мл воде па тесто умесите глатко. Додајте једну по једну од оних четири кашика брашна, па премесите тесто. Оставите га да нарасте око 45 минута. Тесто потом премесите, па поделите на 3 дела: један од 100 грама, један од 210 грама и трећи од 530 грама. Тесто премесити у лоптице. Онај део од 210 грама, поделити на 3 дела. Сваки део премесити у лоптице. Део од 530 грама исто премесити и формирати лопту. Оставити све лоптице да се одморе око 10 минута.

Калуп за печење подмажите, па у њега ставите ону "лоптицу" теста од 530 грама. Прекријте фолијом и оставите да нарасте.

Од осталих лоптица правите плетенице којима ћете украсити славски колач. Кад плетеницама украсите славски колач, оставите га поклопљеног да нарасте још мало, премажите га уљем па га онда пеците 20 минута на 200 степени Целзијуса.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација