СТАРИНСКИ РОЛАТ С ЈАБУКАМА: Једноставан ролат, лако се прави, а неодољиво подсећа на детињство
Једноставни ролат са јабукама по овом рецепту, толико лако се прави да буквално успева свима. Ваздушасто меко тесто и сочни фил ће свакога убедити да сте прави експерт за колаче. Уз додатак ораха и цимета кућом ће се ширити добро познати мирис на бакину кухињу.
Састојци:
- 6 јабука
- 2 кашике шећера
- 1 кашика цимета
- 50 г ораха
- 3 јајета
- 100 г шећера
- 8 г ванилин шећера
- 100 мл млека
- 150 г брашна
- 12 г прашка за пециво
Припрема:
Јабуке ољуштите и нарендајте на крупније ренде. Поспите их шећером и циметом, па пропржите на умереној ватри да се карамелизују и пусте сок. Помешајте их са сецканим орасима и оставите да се прохладе. Плех обложите папиром за печење, па јабуке равномерно распоредите, тако да добијете кору дебљине пола центиметра. Јаја умутите са шећером и ванилин шећером док не побеле. Додајте млеко, брашно и прашак за пециво, па још једном кратко измиксајте да добијете глатко тесто. Прелијте га у плех преко јабука и равномерно размажите. Пеците у рерни на 200 степени око 20 минута. Оставите да се прохлади, па изврните на други папир за печење и пажљиво замотајте ролат. Оставите да се у потпуности охлади, па га сеците на парчиће и служите. По жељи га поспите шећером у праху.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом
04. 10. 2024. у 13:00
ВОЋНИ ЧИА КАРАМЕЛ ПУДИНГ: Лагана посластица која се једе без гриже савести
28. 09. 2024. у 09:00
РЕЦЕПТ ЗА КРАМБЛ СА ЈАБУКАМА: Најлепши хрскави колач из рерне
25. 09. 2024. у 08:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)