АЈВАР ОД ЗЕЛЕНОГ ПАРАДАЈЗА: Бољи и укуснији од сваке друге зимнице

Новости онлине

08. 10. 2024. у 13:00

Ајвар од зеленог парадајза иде уз сва јела, поготово печења, може изненађујуће дуго да траје. После отварања најбоље је да теглу држите у фрижидеру.

АЈВАР ОД ЗЕЛЕНОГ ПАРАДАЈЗА: Бољи и укуснији од сваке друге зимнице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • зелени парадајз 3 кг
  • меснате црвене бабуре 20 ком
  • црни лук 3 главице
  • бели лук 1 главица
  • уље 100 мл
  • со 60 г на 1 кг упржене смесе
  • конзерванс по потреби

Припрема:

Поврће очистите, оперите, исеците и динстајте у шерпи у сопственом соку док не омекша, па га испасирајте. Смесу кувајте у чистој шерпи као пекмез. Када почне да се згушњава, додајте уље и со, па наставите док се добро не упржи. Укувану смесу сипајте у загрејане тегле, ставите у млаку рерну да се ухвати танка корица, те попрашите конзервансом и затворите.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна

"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна

ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.

20. 11. 2024. у 11:55

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У НЕВЕРИЦИ: Јаник Синер доживео нови шок!