ЈЕДНОСТАВНИ РЕЦЕПТ ЗА КЕСТЕН ПИРЕ: Јесења посластица која ће вас одушевити
Једино што ће вам одузети време приликом припреме кестен пиреа јесте љуштење. Али све има своју цену. На љуске ће вам отићи око 30 одсто масе, па уколико желите да направите већу количину кестен пиреа, узмите то у обзир.
Састојци:
- 500 г кестења
- 2 кесице ванилин шећера
- 2-3 кашике шећера
- 1 дл слатке павлаке
Припрема:
Кестење оперите, засеците, ставите у шерпу, прелијте водом, да огрезне, и кувајте 20-30 минута од момента када проври.
Прохладите га и ољуштите. Скините и танку опну која се налази испод љуске јер та опна има мало опорији укус. Ољуштено кестење изгњечите гњечилицом за кромпир или у блендеру. Додајте шећере и постепено сипајте павлаку док не добијете жељену густину. Узмите у обзир да ће кестен пире бити чвршћи када одстоји јер кестење садржи доста скроба, више него кромпир.
Приликом служења, ову посластицу можете „обогатити“ шлагом. Уколико волите комадиће, кестење делимично испасирајте. Кестен не садржи глутен, па се све више користи у безглутенској исхрани.
Уместо слатке павлаке, можете кестен пире обогатити преливима од чоколаде и карамеле с обзиром на то да се шлаг већ налази у њему.
(danas)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)