НАПРАВИТЕ БЕЛИ АЈВАР: Мало другачији намаз по македонском рецепту који ћете обожавати
Увелико се спрема зимница за предстојећи период, а многи заборављају на изврсни рецепт за малиџано. Њега називају и бели ајвар јер се не спрема од црвене, већ од зелене паприке и са патлиџаном.
Састојци:
- 1 патлиџан
- 3 зелене паприке
- пола шоље уља
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашичица шећера
- со
- мало бибера
- мало сирћета
Припрема:
Паприке и патлиџан испеците на роштиљу, као за ајвар. Када се испеку, оставите да се охладе па ољуштите и оставите да се мало процеди. Пошто је мања количина, ви то наравно можете повећати у зависности колику количину малиџана желите. Паприке и патлиџан самељите или можете и ситно да их исецкате. Све то потом ставите у шерпу и кувајте на средњој температури рингле. После десетак минута можете додати остале састојке и наставити да кувате уз стално мешање.
Малиџано је готов када варјачом прођете кроз смесу у шерпи и за њом остаје траг. Уз то, биће и довољно густ, таман за лепо сипање у теглу коју сте претходно стерилисали.
Чувајте теглу на тамном и хладном месту.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАКО ДА САМИ НАПРАВИТЕ СЕНФ: После овог рецепта, никада нећете ићи по куповни
12. 09. 2024. у 09:30
ПАШТЕТА ОД ЧВАРАКА: Укусан намаз који се брзо прави, а нећете му одолети
23. 05. 2024. у 09:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)