ФЛАМБИРАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Посластица којој нису одолеле генерације
Фламбиране палачинке захтевају мало припреме и стрпљења, али су заиста сочне због соса.
Састојци:
За тесто:
- 270 г брашна
- 2 јајета
- 100 мл воде
- 100 мл јогурта
- 150 мл млека
- 1 лимунова кора, рендана
- 1 кесица ванилин шећера
- 1/2 кашичице соли
За сос:
- сок од 4 поморанџе
- 60 г путера
- 8 кашика шећера
- 4 кашике ликера од поморанџе
- 2 кашике коњака
- сок од 1/2 лимуна
Припрема:
Како бисте направили фламбиране палачинке прво помешајте све састојке за тесто и оставити да одстоји 20 минута. Пржите палачинке на мало путера са обе стране док не порумене, палачинке морају бити танке.
У другу, већу шерпу ставите шећер и истопите га на лаганој ватри. Не сме да загори, готов је када пожути. Затим додајте путер, а када се истопи, додајте сок од поморанџе и лимуна и половину ликера и пустите да све проври.
Потопите палачинке у припремљени сос и двапут преклопите тако да добијете троугао. На један крај тигања ставите припремљену палачинку и поновите поступак са осталим палачинкама.
Када је све спремно, распоредите палачинке по целом тигању. Ако нема места, није проблем, можете једну преко друге. Прелијте другом половином ликера и са мало коњака и фламбирајте. Оставите на ватри око минут, док алкохол не испари, па сервирајте топло и уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном
16. 07. 2024. у 16:27
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
04. 06. 2024. у 15:12
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)