РЕЦЕПТ ЗА БУНДЕВАРУ: Невероватно је сочна, а спрема се јако лако

Новости онлине

11. 09. 2024. у 15:00

Бундевара је многима на нашим просторима једна од омиљених пита.

РЕЦЕПТ ЗА БУНДЕВАРУ: Невероватно је сочна, а спрема се јако лако

Фото Shutterstock

Састојци:

  • бундева - килограм 
  • шећер - око 15 кашика 
  • танке коре - пола килограма
  • вода - 100 мл
  • уље - 100 мл
  • шећер у праху

Припрема:

Прво изрендајте бундеву и додајте шећер, а онда добро промешајте. Након тога оставите да одстоји између 10 и 15 минута. Уколико желите да бундева буде сочна, немојте да је процедите када пусти сок. Загрејте рерну на 220 степени, а плех намажите уљем или користите пек-папир. Неопходно је и да коре поделите на четири дела, како бисте имали четири ролата.

Након тога прву кору премажите уљем. Онда ставите другу кору и испрскајте је мало водом, а онда трећу. Њу испрскајте и водом и уљем. На последњу, четврту кору, ставите једну четвртину смесе са бундевом. Ставите и мало сока који је бундева пустила.

После уролајте и направите ролат. То све поновите са свим осталим корама, а онда ставите у плех. Пре него што ћете коре ставити у рерну, премажите сваки ролат уљем и водом. Прво пеците неких 5-10 минута на 200 степени, а потом све док не порумене на 180 степени. Када завршите оставите да се мало охлади, а онда поспите шећер у праху на горњу страну и то је то.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)

СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)

ПРЕКО 1.000 бораца либанске милитантне групе Хезболах повређено је у координисаном нападу Израела, када су пејџери за комуникацију експлодирали на њима, јављају светски медији.

17. 09. 2024. у 16:34

КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ: Ведрана Рудан о борби са раком

"КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ": Ведрана Рудан о борби са раком

ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан открила је недавно да болује од рака, након чега је оперисана. Иако се једно време није оглашавала о болести, сада је у свом блогу описала како се осећа.

17. 09. 2024. у 10:15

Коментари (0)

КАКВА РЕАКЦИЈА! Милош Биковић обавестио Русе, а они овако реаговали на то што је Немања Мајдов суспендован јер се крстио