ЈЕДНОСТАВНО САВРШЕН: Намаз од патлиџана и паприке, идеалан за доручак уз свежи хлеб, или кифлице

Новости онлине

04. 09. 2024. у 07:00

Намаз од печеног патлиџана и паприка је савршен за доручак уз свежи хлеб или кифлице.

ЈЕДНОСТАВНО САВРШЕН: Намаз од патлиџана и паприке, идеалан за доручак уз свежи хлеб, или кифлице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 велики патлиџан
  • 2 црвене паприке шиље
  • 1 мала главица белог лука
  • 100 г белог сира
  • 1 кашичица парадајз пасте
  • 1 кашичица соли
  • бибер по укусу
  • 1 кашичица млевена паприке
  • уље

Припрема:

Како бисте направили овај намаз прво исеците врх белог лука по хоризонтали. Направите ножем мале усеке на паприкама и патлиџану и покапајте их маслиновим уљем. Пеците у рерни на 180 степени, пола сата. Печено поврће ољуштите и исцедите унутрашњост печеног белог лука у блендер. Додајте фета сир, маслиново уље, парадајз пасту и зачине, и све изблендирајте у пире. Сервирајте и уживајте.

(Stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација