ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати
Пуњене паприке су многима синоним за лето, лако се праве, а имају савршен укус.
Састојци:
- 8 паприка
- 200 г паленте
- 150 мл белог вина
- 20 г шећера
- 40 г першуна
- 40 г црног лука
- 3 чена белог лука
- маслиново уље
- со, бибер
Припрема:
Скувајте паленту према упутству са кесе, па њоме напуните очишћене паприке. Сложите их у подмазан плех. Ситно исецкајте црни лук, пропржите га на уљу, додајте исецкан бели лук, бело вино и зачините сољу, шећером и бибером. Наставите да динстате, те додајте сецкани першун. Готовом смесом надевајте паприке, попрскајте их маслиновим уљем и кратко запеците у рерни. Паприке сервирајте преливене сопственим сосом.
(blic/kuhinja)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати
16. 08. 2024. у 07:00
ЗА 5 МИНУТА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ: Пикантни намаз од туњевине
15. 08. 2024. у 12:17
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)