НАЈБОЉИ СЛАДОЛЕД ОД ШЉИВА: Морате да пробате, нарочито док им траје сезона

Новости онлине

09. 08. 2024. у 08:00

Супер брзо слатко освежење.

НАЈБОЉИ СЛАДОЛЕД ОД ШЉИВА: Морате да пробате, нарочито док им траје сезона

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г шљива, без коштица, потпуно зрелих
  • 250 мл слатке павлаке
  • 400 мл заслађеног кондензованог млека
  • 1 кашика лимуновог сока

Припрема:

За сладолед од шљива прво миксером мешајте шљиве, док смеса не постане глатка и кожа више не буде видљива. Ставите пире од шљива у шерпу и кувајте 5 минута на средњој ватри док се боја не промени и мало згусне. Наставите да често мешате. Скините са ватре и оставите да се охлади. Сипајте слатку павлаку у велику чинију. Умутите док не постане чврста. Додајте јој куване шљиве, кондензовано млеко и лимунов сок. Добро промешајте уз помоћ лопатице.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине