НАЈБОЉИ СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ: Салчићи наших бака немају конкуренцију
Уз овај традиционални рецепт за салчиће, вратићете се у безбрижно детињство и период када су их наше баке правиле. Ови колачи, једноставни али богати укусом, одувек су прављени с љубављу и пажњом, а њихов мирис нас подсећа на топлину породичних окупљања и срећне тренутке из детињства.
Састојци:
- 500 г брашна
- 300 г сала
- 1/2 кашике свињске масти
- 1 жуманце
- 1 јаје
- 100 мл белог вина
- 100 мл воде
- Џем, шећер у праху
Припрема:
Помешајте у чинији брашно са машћу пола кашике сала. Додајте вино, воду, жуманце и цело јаје, па умесите глатко тесто. Оклагијом га растањите на побрашњеној подлози и премажите трећином сала. Преклопите леву па десну страну, горњу па доњу и оставите да одстоји пола сата.
Поновите поступак са мазањем сала, преклапањем и стајањем још 2 пута. Растањите тесто на дебљину око пола центиметра и исеците троуглове величине по жељи. На најдужу страну ставите кашичицу џема и уролајте као кифлицу или пресавијте напола да добијете облик троугла.
Ређајте у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене. Када се салчићи охладе, поспите их прах шећером.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Рецепт за кремасту посластицу која се не пече и осваја укусом
25. 07. 2024. у 19:00
САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)