ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера
Савршена комбинација кајсија, јабука и бресака, а нема ни конзервансе.
Састојци:
- 500 г кајсија
- 500 г јабука
- 500 г бресака
- вода по потреби
- мед или јаворов сируп по укусу (опционо)
Припрема:
Оперите кајсије, брескве и јабуке за сок темељно, под млазом воде. Очистите кајсије од коштица, а јабуке и брескве од коштица и петељки. Исецкајте воће на мање комаде. У великом лонцу, ставите исецкано воће и додајте довољно воде да га прекрије. Ставите лонац на шпорет и загрејте га на средње јаку ватру. Када вода почне да кључа, смањите температуру и оставите да се крчка 15-20 минута или док воће не омекша.
Склоните лонац са шпорета и оставите да се воће мало охлади. Када је довољно охлађено, користите блендер или штапни миксер да га измиксате у глатку смесу. Ако желите, можете додати мед или јаворов сируп по укусу како бисте засладили сок. Када добијете жељену густину и укус, процедите сок кроз цедиљку или газу како бисте уклонили евентуалне честице и влакна.
Сипајте сок у стаклене флаше или тегле и добро затворите. Сок одмах можете расхладити у фрижидеру и чувати до 3-4 дана. Ако желите да га дуже чувате, можете га пастеризовати тако што ћете флаше или тегле потопити у велику посуду с водом и загрејати до тачке кључања. Држите их у кључалој води око 10-15 минута, а затим извадите, оставите да се охладе и чврсто затворите.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00
СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00
УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
21. 05. 2024. у 08:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)