ВАНИЛИЦЕ СА ЏЕМОМ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Старинска посластица која се обожава већ генерацијама

Новости онлине

17. 07. 2024. у 19:00

Колико су јединствене, чуло се и у свету, због чега су ванилице проглашене и најбољим ситним колачима. Ванилице се праве од једноставних састојака, па свако може да их направи без много муке.

ВАНИЛИЦЕ СА ЏЕМОМ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Старинска посластица која се обожава већ генерацијама

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 200г масти
  • 4 кашике шећера
  • 1 жуманце
  • 1 јаје
  • сок од једног лимуна
  • рендана кора лимуна
  • 100 г млевених ораха
  • 400 г брашна
  • шећер у праху
  • џем од кајсија 

Припрема:

Маст умутите пенасто заједно са шећером. Затим додајте жуманце, цело јаје, сок и рендану кору лимуна.

Када све фино промешате, додајте и брашно, па заместите тесто.

На радну површину сипајте мало брашна, па развуците тесто дебљине један центиметар.

Округом модлом или чашицом вадите кругове.

Ређајте их у подмазан плех и пеците на 180 степени 15 минута.

Печене ванилице премажите пекмезом и састављате две по две, па их уваљате у шећер у праху.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)