ДОМАЋЕ СЛАТКО ОД СМОКАВА: По рецепту наших бака
Смокве имају многа лековита својства и зато искористите сезону овог воћа да га конзумирате у свежем стању, али и да припремите ово укусно слатко.
Благотворно дејство смокви почиње од лечења акни и бубуљица до превенција различитих болести. Смокве су богате бета каротеном, А, Ц, Е и К витаминима, калцијумом, гвожђем.
Састојци:
- 1 кг смокви
- 1 кг шећера
- 2 дл воде
- 1 лимун
- по жељи ванилин шећер
Припрема:
Ово је основна сразмера, уколико радите са већом количином воћа, 2, 3 или 4 кг, користите што већу шерпу да вам се смокве не би распале. У већој шерпи ћете брже и лакше скувати слатко. Узмите дубљу шерпу и у њу стваите шећер и 2 дцл воде.
Поставите је на ринглу да се растопи и прокува.
Сваку смокву пробушите чачкалицом како не би дошло до пуцања приликом кувања.
Ставите смокве у шећер и воду.
Додајте сок од пола лимуна, а остатак исецкајте и ставите да се скува са смоквама.
Кувајте сат времена.
Током кувања кашиком скидајте пену.
Приликом кувања померајте шерпу како бисте их „промешали“. Уколико будете користили кашику или варјачу, оне ће се распасти.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЏЕМ ОД КАЈСИЈА СА ЉУТИМ ПАПРИКАМА: Нова комбинација слатко љутог укуса
29. 06. 2024. у 13:00
БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)