УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак

Новости онлине

03. 07. 2024. у 07:00

Ови уштипци могу да стоје цео дан и да опет буду свежи и лепи када их једете.

УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак

Фото Jutjub

Састојци:

  • 1 тиквица
  • 250мл јогурта
  • 3 јаја
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 кашика алкохолног сирћета
  • 1 прашак за пециво
  • 150 до 200г. сира
  • Отприлике око 500г. брашна

Прелив:

  • 1 везица першуна
  • неколико чена белог лука
  • сок од једног лимуна

Припрема:

Изрендати тиквицу и посолити је. Када мало одстоји, оцедити је па у њу додати јаја, јогурт, бибер, мало сирћета, прашак за пециво, сир и брашно. Умутити ређу смесу па је пржити у уљу.

Направити прелив тако што измешате першун, бели лук и лимун па посути по уштипцима.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!