ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства

Новости онлине

04. 06. 2024. у 15:12

Покажите деци како смо их ми некада јели.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства

Фото: Printscreen/pinterest

Састојци:

  • 3 јаја
  • 300 мл млека
  • 200 мл киселе воде
  • 300 г брашна
  • прстохват соли
  • 1/2 кашичице шећера
  • На врх ножа прашка за пециво
  • 3 кашике уља
  • За фил:
  • 18 кашика млевених ораха
  • 12 кашика шешера 
  •  700 мл млека                                                                                                                                      

Припрема:

Умутити јаја пенасто, додати млеко, воду и лагано промешати. Додати прстохват соли, шећер, прашак за пециво и уље и промешати. Постепено додавати брашно и мутити миксером. Палаћинке пећи у загрејаном тигању подмазаном уљем. Потребно је 12 палачинки. Помешати орахе и шећер. Сваку палачинку посути са 2 кашике те мешавине. Уролати и ређати у посуду за печење. Ако се ређа у два реда између посути мешавином ораха и шећера. Залити млеком и оставити да палачинке мало упију. Пећи 15 минута на температури од 200 степени.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      (тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ТУГА: У трагедији у Новом Саду страдао фудбалер и његова девојка, огласио се клуб (ФОТО)