ЦРНИ ХЛЕБ: Здрав и преукусан, а једноставан за припрему
Диван хлеб који може направити сваки почетник у кулинарству.
Састојци:
- црно пшенично брашно Т- 1100 400 г
- со 1 кашичица
- шећер 1 кашичица
- уље 40 мл
- вода 300 мл
- свежи квасац 1/2 коцкице (20г)
Припрема:
У топлој води, са додатком кашичице шећера, размрвити квасац и оставити га да се активира. У ванглицу ставити брашно, додати со и промешати. Убацити уље и припремљени квасац. Кашиком добро сјединити састојке. Ванглицу прекрити провидном фолијом (или већом пластичном кесом) и оставити да тесто нарасте. Нарасло тесто поново кашиком "премесити" у ванглици и оставити да још једанпут нарасте.
За то време припремити посуду са поклопцем у којој ће се хлеб пећи. Ја сам користила земљану посуду, коју сам добро премазала маслацем. Ако користите неку другу посуду ставите на дно пек папир, а странице премажите маслацем.
Када је тесто и други пут нарасло истрести га влажном руком на добро побрашњену подлогу. Тесто само благо обликовати у лопту (не притискајући много да би тесто остало шупљикаво) и пребацити га у посуду за печење. Поклопити посуду и оставити да тесто нарасте.
Када је тесто нарасло ставити земљану посуду у хладну рерну и укључити је на 200 степени. Пећи хлеб 40 минута, склонити поклопац и пећи још 12 минута (у рерни са вентилатором). Печени хлеб пребацити на већу кухињску крпу, умотати га и оставити да се прохлади.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)