ДОМАЋИ КОМПОТ ОД ТРЕШАЊА: Баш овакав су правиле наше баке, не можете да му одолите

Новости онлине

24. 05. 2024. у 13:00

ПОЧЕЛА је сезона трешања.

ДОМАЋИ КОМПОТ ОД ТРЕШАЊА: Баш овакав су правиле наше баке, не можете да му одолите

Foto: Shutterstock

Спремите од њих компот и уживајте у омиљеном воћу током целе године.

Састојци:

  • трешње 3 кг
  • шећер 400 г
  • вода 1,5 л 

 Припрема:

Трешње добро перите, очистите од петељки и извадите коштице. Помешајте воду и шећер, па ставите на ринглу и све време мешајте на тихој ватри док се шећер не отопи. Трешње прелијте сирупом да огрезну, а онда добро затворите тегле. На дно велике шерпе ставите крпу, поређајте тегле, а онда налијте воду до поклопца. Након кључања оставите да се кувају још 15 минута, а онда померите шерпу са ватре и пустите компот да се охлади. Компот држите на хладном и мрачном месту. 

(superrecepti/žena) 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине