ФИЛИЈА СА КАЈМАКОМ: Старински рецепт за доручак који ће вас дуго држати ситим

Новости онлине

24. 05. 2024. у 07:00

ФИЛИЈА се може испећи и у рерни шпорета, само је важно поставити тепсију високо, одмах испод грејача.

ФИЛИЈА СА КАЈМАКОМ: Старински рецепт за доручак који ће вас дуго држати ситим

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г брашна,
  • 700 мл воде,
  • 3 јајета,
  • кашичица соли,
  • 300 г кајмака

Припрема:

 Од брашна, јаја, соли и воде замесити тесто гушће него за палачинке. Рерну загрејати на максималну температуру, а решетку подићи на највишу позицију, одмах испод горњих грејача. Тепсију науљити, загрејати, па кутлачом сипати тесто и равномерно распоредити (као палачинке), па пећи да порумени.

Извадити из рерне, премазати кајмаком, па одмах прелити новим слојем теста.

Вратити у рерну да се испече, па поступак понављати, све док има материјала. Приликом печења треба искључити доње грејаче у рерни. Што више танких слојева теста има, филија ће бити лепша и укуснија. Последњу кору није потребно премазивати.

Печену филију исећи на коцке и служити вруће, а укусна је и кад је хладна.                                                                                                                                                                          (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТУРНЕЈА ЈК У МИНУСУ Нема ништа од зараде: Уложила сам све што сам стекла за 30 година, зато сам са фановима у плусу