БАКИН КОЛАЧ: Најбољи рецепт који увек успева

Новости онлине

22. 05. 2024. у 09:00

Звали их галете, бакин колач или вафли, једно је сигурно – овај колач је посластица која је освојила свет.

БАКИН КОЛАЧ: Најбољи рецепт који увек успева

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 чаше брашна
  • 3 цела јајета
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 чаша шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • сок од пола лимуна
  • 1 чаша млека
  • 1 чаша уља

Припрема:
Помешајте брашно, прашак за пециво, шећер и ванилин шећер, па им додајте мокре састојке: млеко, уље, лимунов сок и јаја. Све добро промешајте, док не добијете хомогену смесу.
Загрејан пекач благо подмажите, па кутлачом сипајте жељену количну смесе на средину пекача.
Поклопите и пеците најмање два минута.
Понављајте све док не потрошите комплетан материјал.
Служите уз шлаг, бобичасто воће, домаћи џем, кугле сладоледа, пудинг...

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

МИТРОВИЋ КРВАРИО ЗА СРБИЈУ: Још једном показао зашто је миљеник нације (ВИДЕО)