ЗАПЕЧЕНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ТУЊЕВИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Од класичног јела направите прави специјалитет
Иако смо можда више навикнути да палачинке једемо као слаткиш, њихова слана верзија је одличан избор. Као и у слаткој варијанти, увек можете да их филујете са различитим прилозима, од шунке и меса, преко разних врста поврћа, сосева и сирева.
Састојци:
за палачинке:
- 120 г брашна
- 1 јаје
- 1 шоља млека
- 1 кашичица уља + уље за пржење
- со по укусу
за надев:
- 1,5 кашика брашна
- 1,5 кашика путера
- 1 шоља млека
- 250 г туњевине у комадићима
- 150 г печурака
- 2 кашике ренданог качкаваља
- 1 кашике исецкане мирођије
- со и бибер према укусу
Припрема:
Просејте брашно у посуду, додајте со и једно јаје, потом доспите млеко и уље, и све добро умутите док не добијете глатку структуру.
Смесу оставите да одстоји 15-ак минута, а потом пеците палачинке по уобичајеном рецепту, са обе стране по 30-ак секунди.
Угрејте средње дубоку шерпу и убаците путер, а потом додајте и брашно, со и бибер и све мешајте на лаганој ватри око два минута. Затим сипајте млеко и мешајте док се сос не згусне.
Склоните шерпу са ватре и у смесу додајте туњевину у комадићима, а потом и печурке и мирођију. Све лагано промешајте и вратите на лагану ватру још неколико минута.
Оставите надев од туњевине и печурака да се довољно прохлади да можете са њиме да филујете палачинке.
Уролане палачинке поређајте по ватросталној посуди и поспите изренданим качкаваљем.
Пеците јело на 180 степени око 20 минута, односно док се сир не отопи. Послужите топло уз сезонску салату.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)