КИФЛИЦЕ СА МАКОМ: Толико су ваздушасте и мекане, да нећете моћи престати да их једете

Новости онлине

13. 05. 2024. у 20:00

Кифлице са маком одушевиће сваког ко их проба.

КИФЛИЦЕ СА МАКОМ: Толико су ваздушасте и мекане, да нећете моћи престати да их једете

Foto: Printskrin Youtube/kuvajte sa stašom

Састојци:

  • млеко 200 мл
  • вода 100 мл
  • свежи квасац 20 г
  • маргарин 70 г
  • јаја 2
  • шећер 3 кашичице
  • со 1/2 кашичице
  • брашно око 600 г

 За Фил:

  • млевени мак 100 г
  • шећер 5 кашика
  • млеко 200 мл

Припрема:

У млако млеко и воду ставити квасац и шећер, а затим додати једно јаје, маргарин, со и брашно по потреби. Умесити глатко тесто. Тесто оставити 30 минута да нарасте. За то време припремите фил. У шерпу сипати мак, шећер и млеко ставити на ватри да проври, па када проври мешати и кувати око 5 минута. Склонити са ватре да се охлади. Нарасло тесто развити оклагијом у велику кору, кору исећи на каишеве, па сваки каиш исећи на троуглове, величине по жељи.На сваки троугао ставити по кашичицу фила. Савити кифлице и ређати у подмазан плех. Кифлице премазати умућеним јајетом. Пећи у рерни загрејаној на 220 С око двадесет минута. Кифле посипати шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!