ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Јело које се обожава и радо спрема

Новости онлине

25. 05. 2024. у 11:00

Рецепт старијих генерација, могу да буду слане или слатке.

ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Јело које се обожава и радо спрема

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepti Brigita Husic

Састојци:

  • 1/2 кг кромпира
  • 250 г глатког брашна
  • 3 кашике путера
  • 1 јаје                                                                                                                                         

Припрема:

Кромпир прво ољуштите и исецкајте на коцкице па кувајте. Скуван кромпир оставите да се добро оцеди бар 15 минута. Направите пире и додајте брашно, 2 кашике путера и јаје и замесите тесто. Од теста направите танак ролат и исеците га на комаде жељене величине. Рукама обликујте ваљушке и кувајте их у посољеној вријућој води док не испливају на површину. Док се тесто кува, загрејте тигањ и додајте 1 кашику путера. Скуване ваљушке оцедите и додајте у врели тигањ. Пеците док не порумене са неколико страна. Послужите их са препеченим презлама и џемом као десерт или самостално као прилог главном јелу.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца