ПРОЈАРА СА СЛАНИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ: Прави гурмански специјалитет
Данас постоји милион рецепата за пројару, а ми вам доносимо прави домаћински са сланином, печеном паприком и ароматичним белим луком. Овако припремљена пројара ће се свима допасти, а због јогурта ће бити и мекана.
Састојци:
- 200 г кукурузног брашна
- 100 г брашна
- 200 мл киселе воде
- 200 мл јогурта
- 4 јајета
- 100 мл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 г сланине
- 3 печене паприке
- 4 чена белог лука
Припрема:
У посуди помешајте обе врсте брашна и додајте прашак за пециво. Затим сипајте киселу воду, јогурт, уље и додајте јаја. Добро сједините да добијете глатку смесу. Затим у смесу додајте сецкану сланину коју сте претходно пропржили у сувом тигању, сецкану печену паприку и млевени бели лук. Лепо промешајте.
Добијену смесу за пројару сипајте у науљену тепсију, а ако желите да буду у облику мафина, смесу сипајте у калуп за мафине. Ако желите можете преко да поспете и мало ренданог сира.
Пеците пројару у загрејаној рерни на 200°С тачно 10 минута, а онда смањите температуру на 180°С и пеците још 20 минута.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)