РАФАЕЛО ПУДИНГ: Предивна кремаста посластица која се топи у устима
Брзо се спрема, а још брже поједе. Направите дуплу меру јер ће вам укућани тражити репете.
Састојци:
- 1 литар млека
- 200 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 2 пудинга од ваниле
- 20 г брашна
- 150 г кокоса
- 2 кашике маслаца
- сецкани ораси за украшавање
Припрема:
1. У шерпу сипати 8 дл млека, шећер, ванилу, кокос и ставити на ватру да проври.
2. Умутити 2 дл млека са 2 пудинга од ваниле и 2 кашике брашна, додати у млеко које ври и кувати да се згусне. Скинути с ватре и додати 2 кашике маслаца, мешати да се истопи.
3. Топао пудинг сипати у посудице. Украсити сецканим орасима и кокосом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОБИЧНА ПОСЛАСТИЦА: Печене крушке са медом, циметом и орасима
28. 04. 2024. у 17:00
ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Направите феноменални колач и задовољите сва чула
24. 04. 2024. у 17:00
ОД ПИРИНЧА И МЛЕКА: Старински колач од пиринча који нестаје у трену
23. 04. 2024. у 18:34
ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте
25. 04. 2024. у 17:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)