БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута

Новости онлине

01. 05. 2024. у 07:00

Сланина са качкаваљем и још упакована у мекане бисквите једна је од идеја за идеалан доручак или као предјело за празничну трпезу.

БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г пржене сланине, исечене на коцкице
  • 200 г наренданог качкаваља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 300 г брашна
  • 70 г маслаца
  • мало млека
  • со и шећер

Припрема:

Укључите рерну на 220 степени да се загреје док припремате остатак намирница.

Припремите сланину, качкаваљ и путер.

У чинију сипајте брашно и прашак за пециво, па убаците на коцкице исечени маслац.

Додајте мало шећера и мало соли.

Руком измешајте састојке, тако да згњечите маслац. Не морате све сјединити, треба да остану ситније грудвице.

У смесу убаците сланину и качкаваљ.

Додајте млеко и помешајте све.  Додајете онолико млека колико би вам било потребно да направите смесу попут теста.

Кашиком стављајте порцијице на плех обложен папиром за печење или у мање модле за мафине.

Пеците 10-15 минута, док не порумене.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

МОЖЕШ ЛИ ДА ПОНОВИШ ТО ШТО СИ РЕКАО? Гвардиола остао у шоку кад је чуо за Халанда