СУВ ИЛИ СВЕЖ? Који квасац чешће користите када месите тесто

Novosti online

18. 03. 2024. у 09:15

ДА ЛИ знате када се користи свеж квасац, а када се користи суви?

СУВ ИЛИ СВЕЖ? Који квасац чешће користите када месите тесто

Фото Shutterstock

Квасац се користи за припрему теста, а захваљујући њему пецива и хлеб су савршеног укуса. Можете да користите свеж или суви квасац, али да ли знате разлику између ова два производа.

Свеж квасац траје само две недеље и мора да се чува у фрижидеру, а суви је прах па самим тим има и дужи рок трајања, а може да се чува на собној темепратури.

А да ли је ово једина разлика када је реч о употреби обе врсте квасца?

Свеж квасац је најбоље да користите када морате више пута да премесите тесто јер онда неће изгубити облик и мекоћу, а такође је бољи када тесто треба да преноћи на хладном месту. Када користите свеж квасац, морате да водите рачуна, јер се он лако квари и ако температура воде пређе 45°C, постоји велика вероватноћа да ћете га "упропастити", односно да неће "активирати" своја својства и учинити да тесто нарасте.

С друге стране, суви квасац је можда боље решење јер може много дуже да стоји, а да ипак осигура да тесто надође. Добар је за припрему теста која се чувају у фрижидеру преко ноћи, најбољи је код оних која не треба да се премесе више од једног пута.

(Super Žena/B 92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

Коментари (0)

АЛТА БАНКА ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА: Традиција у циљу очивања вредности