СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади

Novosti online

14. 03. 2024. у 17:00

ОСВОЈИЋЕ све који буду пробали, сластан доручак који ћете правити стално.

СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади

Фото Shutterstock

Састојци:

* 2 кромпира
* 1 шоља кукурузног брашна
* 1 равна кашичица соли
* око 600 мл воде
* 800 дл млека
* 2 пуне кашике старог кајмака
* 2 кашике киселе павлаке

Напомена: Време кувања је око 40 минута.

Припрема:

Ољуштите кромпир па га исеците на мање комаде и ставите у слану воду да се кува.

Након што вода проври, додајте кукурузно брашно, али не мешајте. Нека кључа тако 10 ак минута.

Смањите температуру и оставите на лаганој ватри око 30 мин и мање. Пустите да течност мало испари, па ако је има превише слободно мало одлијте.

Истуците масу дрвеном варјачом да се потпуно сједине кромпир и брашно. Онда скините са рингле на пар минута.

Засебно у шерпицу сипајте млеко, додајте кајмак и павлаку па укључите ринглу да се све истопи и сједини.

Томе додајте качамак, промешајте и сачекајте да проври. Скините са рингле и сервирајте.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.

14. 11. 2024. у 17:17

Коментари (0)

ДАЧО, ЈОШ ЈЕДАН ДАЧА ЈЕ НА ПУТУ! Зашто је Окановић сину дао име по Данилу Лазовићу? Заједно смо се молили Богу