БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља
ДРЖАЋЕ вас дуго ситим, а обожаваће је цела породица.
Састојци:
* 250 г брашна
* 2 кашике уља
* 1 кашика сирћета
* на врх ножа соли
* 9 кашика хладне воде
Фил:
* 1/2 кг куваног пасуља
* 2 струка младог црног лука
* 300 г шампињона
* 1 дл бујона од поврћа
* 2 шаргарепе
* 1 кашика сецканог першуна
* 1 кашика сенфа
* со, бибер
И још:
* 2 чена белог лука
* 4 кашике уља
* 2 кашике млевених ораха
Припрема:
У једну посуду ставите брашно па додајте со, уље, сирће, воду и месите тесто 15 минута.
Поделите на делове па сваки део премесите на побрашњеној подлози и оставите на собној температури 20 минута. Док чекате можете да направите фил. Ситно сецкан лук пропржите на загрејаном уљу па додајте рендану шаргарепу, динстане печурке (с бујоном), кувани пасуљ и зачине.
Пржите два до три минута уз непрестано мешање, па додајте першун и оставите да се охлади, па додајте сенф и промешајте. Затим растањите, сваки део теста развијте на дебљину 2-3 мм и оставите са стране.
Премажите коре уљем, одозго ставите рендан бели лук, избодите виљушком на неколико места, ставите фил и поспите орасима. Увијте коре па премажите мешавином уља и воде.
Пребацте у плех обложен папиром за печење. Пеците 20 минута у рерни загрејаној на 200 степени па смањите температуру на 180 степени и наставите с печењем још 20-25 минута.
Готову питу извадите, попрскајте са мало воде и покријте крпом да се прохлади.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗЕЛЕНИ УЖИТАК: Рецепт за освежавајућу чорбу од тиквица и сочива
01. 03. 2024. у 10:00
"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)