СУПА ОД ЛУКА - БРЗА, ЈЕФТИНА И ЗДРАВА: Идеална за хладне и зимске дане, али је одлична у свако доба за јачање имунитета

Novosti online

25. 02. 2024. у 05:00

ОВА супа позната је од давнина у француској кухињи, а прави се и дан данас. Укусна и мирисна чорбица, која окрепљује.

СУПА ОД ЛУКА - БРЗА, ЈЕФТИНА И ЗДРАВА: Идеална за хладне и зимске дане, али је одлична у свако доба за јачање имунитета

Фото Shutterstock

Састојци:

* црни лук, 3 велике главице
* маслац, 80 г
* брашно, 1 кашика
* бујон, 750 мл
* со, 1 кашичица
* бели бибер, на врх ножа
* кришке хлеба, мање, 2 по тањиру
* бело вино, 1 шољица
* качкаваљ, рендани, 50 г

Фото Shutterstock


Припрема:

- Очишћен лук исеците на танка ребарца и пропржите га на половини припремљеног маслаца док не добије златножуту боју. Додајте брашно и пржите полако доливајући бујон.

Посолите и побиберите, па чорбу кувајте у поклопљеном суду око 20 минута, на средњој ватри. На преосталом маслацу пропржите кришке хлеба с обе стране и разделите их у четири ватросталне посуде. Чорбу склоните с ватре, улијте бело вино, промешајте и прелијте кришке хлеба. Поспите их ренданим сиром и запеците у јако загрејаној рерни 5–10 минута.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

РУСИЈА У ШОКУ: Три руске легенде погинуле у паду авиона