НАПРАВИТЕ ПРИЛОГ КОЈИ ОБОЖАВА ЦЕО СВЕТ: Пробајте печени кромпир, најукуснији до сада
САВРШЕНО хрскава корица која "пуца", а изнутра сочан и мекан. Ово је најлакши рецепт и можете да га једете и са месом, али и рибом.
Печени кромпир је прилог који нико не одбија, а најчешће се служи са месом. Не додају се неки посебни састојци, а корица ће бити невероватно хрскава, док ће изнутра бити мекан и сочан. Печени кромпир ћете направити најлакше могуће, а сви ће бити одушевљени укусом.
Потребно:
* кромпир
* 100 мл уља
* 2-3 чена белог лука
* 1 кашика сецкане мирођије
Рецепт за печени кромпир са белим луком и мирођијом:
У шерпу сипајте воду и када прокључа додајте кромпир који сте исекли по жељи. Сипајте уље у тепсију и ставите у загрејану рерну на 200°C око 15-20 минута. Затим додајте процеђени кромпир, зачините по жељи, па све лепо промешајте. Пеците неких сат времена и 20 минута. На сваких пола сата окрећите кромпир. Помешајте млевени бели лук са сецканом мирођијом и мало маслиновог уља. Пет минута пред крај прелијте ароматичном смесом и наставите да печете до краја.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: "Места су ограничена, неопходна резервација"
У СВЕТИЊИ надомак Мионице, "најлуђа ноћ" постаје прилика за духовну обнову и литургијско славље, далеко од греха и световних искушења, кроз молитву, причешће и смирење, док свет издише под теретом "греха, блуда и Содоме".
25. 11. 2024. у 14:11
Коментари (0)