СЛАТКО ОД ДУЊА СА СЕЦКАНИМ ОРАСИМА: Кућом ће се проширити мирис детињства
НЕМА лепшег мириса него кад дођете код баке на село, а она спрема зимницу, џемове, слатко.
Многима омиљено слатко јесте слатко од дуња, а иако је права чар отићи на село и направити га, то можете урадити и у свом дому у граду, посебно по овом рецепту.
Састојци:
- 800 г дуња
- 1 кг шећера
- 300 мл воде
- 1 лимун
- 100 г ораха
Припрема:
Шећер и воду ставите да се кувају све док не настане сируп и док се не згусне. Потом га склоните са рингле.
Дуње ољуштите и рендајте их директно у шерпу са шећером како не би потамнеле. Кувајте све то на шпорету док се слатко не згусне.
Орахе исеците што ситније, али није пожељно да их самељете. Додајте их на крају као и колутове лимуна, а можете и нарендати мало корицу.
Када се скува и док је слатко још топло, сипајте га у тегле и добро затворите. Окрените их наопако и оставите до јутра. Најбоље да их држите на топлом, односно да све тегле групишете и обмотате их ћебетом или дебљим фротиром.
(Телеграф)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)