ПОСНИ ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)

Novosti online

23. 08. 2023. у 09:00

ИСПРОБАЈТЕ рецепт који је одушевио многе

ПОСНИ ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Посни пасуљ на води је јело које се многима допало, идеално је за посне дане.

Потребно је:

  • 500 г пасуља
  • 1 шаргарепа
  • 1 мањи целер
  • 1 зелена паприка
  • 1 већа главица црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 1 кашичица брашна
  • 1 кашичица црвене млевене паприке
  • млевени бибер
  • першунов лист

Припрема:

Пасуљ опрати, добро га истрљати рукама, па налити мало воду и оставити да се кува 2-3 минута. 

Испрати, па налити воду, додати лук сецкан, шаргарепу и целер на коцке, ловоров лист, мало зрно бибера и зелену паприку по жељи.

Додати неколико кашика хладне воде. Жицом разбити грудвице и сипати у пасуљ. Оставити да ври неки минут. По потреби додати соли. Додати першунов лист. Ручак је готов.

Ставити да се скува. Размутити брашно, паприку и сецкан бели лук, затим кашику сувог зачина.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ОСТВАРИЛИ СМО ЦИЉ, ПОБЕДИЛИ СМО: Филип Петрушев задовољан после победе над Данцима