ПОСНИ ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)
ИСПРОБАЈТЕ рецепт који је одушевио многе
Посни пасуљ на води је јело које се многима допало, идеално је за посне дане.
Потребно је:
- 500 г пасуља
- 1 шаргарепа
- 1 мањи целер
- 1 зелена паприка
- 1 већа главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 кашичица брашна
- 1 кашичица црвене млевене паприке
- млевени бибер
- першунов лист
Припрема:
Пасуљ опрати, добро га истрљати рукама, па налити мало воду и оставити да се кува 2-3 минута.
Испрати, па налити воду, додати лук сецкан, шаргарепу и целер на коцке, ловоров лист, мало зрно бибера и зелену паприку по жељи.
Додати неколико кашика хладне воде. Жицом разбити грудвице и сипати у пасуљ. Оставити да ври неки минут. По потреби додати соли. Додати першунов лист. Ручак је готов.
Ставити да се скува. Размутити брашно, паприку и сецкан бели лук, затим кашику сувог зачина.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)