ОВАЈ КОЛАЧ ИТАЛИЈАНКЕ ПРАВЕ МУШКАРЦУ КОЈЕГ ЖЕЛЕ ДА ЗАВЕДУ: Тороне је хрскаво задовољство без мане
Тороне (torrone) је италијански слаткиш са занимљивом прошлошћу. Италијани тврде да је то изворно њихов рецепт и да је настао давне 1441. године у част венчања Бианке Марије Висконти и Франческа Сфорза. Овај слаткиш, налик карамел бомбонама, прави је специјалитет који скоро свака италијанка зна да направи, а сви га просто обожавају.
Састојци:
- 350 г смеђег шећера
- 450 г меда
- 1 дл воде
- 1 кашика глукозе
- 2 беланаца
- око 500 г бадема, пистаћа, лешника или неких других орашастих плодова
Припрема:
У шерпицу дебљег дна помешајте мед, смеђи шећер, воду и глукозу. Кувајте на лаганијој ватри док не достигне температуру од око 140 степени.
Беланца у великој посуди умутите са прстохватом соли у чврст снег. Лагано и непрестано мешајући улијте врео карамел и сједините. Мешајте непрестано док се карамел не охлади, око 10 минута, најбоље миксером.
Када се смеса мало прохлади додајте у њу сецкане и претходно мало пропечене бадеме (или орашасте плодове по вашем избору).
Смесу од беланаца сједините са бадемима и истресите на побрашњени папир за печење. Обликујте рукама смесу у облик правоугаоника и оставите тороне да се суши преко ноћи.
Исеците на кришке и служите.
Пријатно!
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (1)