РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)

МЕКОМ ПЕЦИВУ не може одолети нико, а данашњи рецепт из Бакине кухиње пробудиће сва чула.

РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Одлична алтернатива за доручак или вечеру, а ево шта вам је свенеопходно од састојака.

Потребно је:

  • 300 мл. млека
  • 550-600 брашна
  • 15 гр квасца
  • 1 јаје
  • 3 кашике уља
  • 1 кашика маслаца
  • 1 кашичице шећера
  • 200 гр сира
  • 1 кашика киселе павлаке
  • 100 гр шунке

Припрема:

У млако млеко измрвити квасац додати шећер додати јаје брашно и уље и замесити мекше тесто и покрити да порасте. 
У чинију издробити сир додати кашику павлаке па изједначити. Тесто развити 2 цм  дебљине па га благо премазати маслацем пресавити као лиснато тесто па развити тесто пола цм дебљине. 

Сећи квадрате 10 цм величине. У средину ставити надев сира и мало шунке. Спојити врхове теста на средину.

Ређати у плех па покрити да одмори да мало надође.

Премазати жуманцетом и посути сусамом. пећи на 180 степени Ц око 25- 30 минута да лепо порумене.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца