РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)
МЕКОМ ПЕЦИВУ не може одолети нико, а данашњи рецепт из Бакине кухиње пробудиће сва чула.
Одлична алтернатива за доручак или вечеру, а ево шта вам је свенеопходно од састојака.
Потребно је:
- 300 мл. млека
- 550-600 брашна
- 15 гр квасца
- 1 јаје
- 3 кашике уља
- 1 кашика маслаца
- 1 кашичице шећера
- 200 гр сира
- 1 кашика киселе павлаке
- 100 гр шунке
Припрема:
У млако млеко измрвити квасац додати шећер додати јаје брашно и уље и замесити мекше тесто и покрити да порасте.
У чинију издробити сир додати кашику павлаке па изједначити. Тесто развити 2 цм дебљине па га благо премазати маслацем пресавити као лиснато тесто па развити тесто пола цм дебљине.
Сећи квадрате 10 цм величине. У средину ставити надев сира и мало шунке. Спојити врхове теста на средину.
Премазати жуманцетом и посути сусамом. пећи на 180 степени Ц око 25- 30 минута да лепо порумене.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСНЕ ШУФНУДЛЕ ОД КРОМПИР ТЕСТА: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
24. 06. 2023. у 07:00
КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)
22. 06. 2023. у 22:56
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)