ДОМАЋЕ гурманске пљескавице какве нисте још пробали (ВИДЕО)
УКОЛИКО још нисте одлучили шта ћете за суботњи ручак, домаће гурманске пљескавице су право решење за вас
Бака са канала Бакина кухиња има укусан предлог за данас који ћете обожавати, а не одузима пуно времена.
ГУРМАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ - потребно је:
1 јаје
300.300 гр млевеног меса може мешавина
мало суве домаће сланине
1 зелена паприка може љута
1 кашика презли
1 главица црног лука
2 чена белог лука
1 кашичица млевене паприке црнене
сецкан першунов лист
мало ренданог качкаваља
со..бибер
ГУРМАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ - припрема:
Исецкати сланиницу на ситне коцкице као и лук црни и бели што ситније. Паприку исеците на тракице па на коцкице.
Ако не желите да буде љуто то избегните или извадите у средину семе и жиле. У тигањ испржити сланину да пусти масноћу, ту убацити лук и паприку и мало пропржити да мало омекне.
Убацити соли, бибера. мл. паприку и мало ренданог качкаваљу. Прохлађено убацити у месо. Додати јаје, презле и першунов лист. Све добро изједначити. Руке мало поуљити па правити мање пљескавице и ређати у плех. Одозго ставити по мало ренданог качкаваља и мали листић суве сланине. Пећи на 200 степени Ц око 40 мин. Уживајте у савршенству укуса..предобро..
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ЛУКАС ЖЕСТОКО О СЕВЕРИНИ ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ О ЈАСЕНОВЦУ: "Она је будала, прича бљувотине о Србији, а син јој Србин"
У НОВОМ издању емисије "Четири и по жене", код водитељки Зине Ал Саттаф, Катарине Одаловић, Јадранке Јевтић и Маје Мојсовски Рашевић, гост је био певач Аца Лукас.
27. 12. 2024. у 09:30
Коментари (0)