РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШУ ПОСНУ ПОГАЧУ: Како да је припремите - корак по корак (ФОТО/ВИДЕО)
УКУСНО и једноставно!
Посна погача - Састојци:
400 мл млаке воде
1 кашичица шећера
50 мл маслиновог уља
мало соли
600-650 гр брашна
Посна погача - Припрема:
У млакој води измрвити квасац, додати шећер и оставити мало, па кад запени додати брашно, уље, со и замесити глатко тесто. Оставити да надође, мало премесити. Тесо поделити на 6 куглица од 80 гр и 6 куглица од 60 гр.
Остао нам је део теста који ће нам требати за средину. Обрадити лоптице па их покрити фолијом да мало одморе 5-6 мин. куглице развити у дужину 10-12 цм ширине 8 цм, па пола исећи на 12 тракица до пола теста.
Прву траку мало увити, а следеће три увити у кику, па следећу увити, па кика и тако редом. Од горњег дела увити кифлу на доле да добијемо део кикице која увија кифлу.
Ређати у круг око плеха величине 24-26цм. Плех обложити пек папиром. Друге мање лоптице такође развити дугуљастопа исећи на што тање траке до пола теста и увити кифлу.
Кифле ређати испод претходних кифлица,.У средуну стави малу куглицу, а око ње малу кикицу коју направите од теста. Покрити да порасте, па је премазати уљем и посути семенкама и крупном сољу. Печи на 200 степени Ц око 50 ми. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)