ЗДРАВО И УКУСНО: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)
МОЖЕТЕ је јести саму или уз ручак, или пак да је пробате напуњену
Погача са сусамом и кимом - састојци:
250 мл воде
1 кашичица шећера
400-450 г брашна
3 кромпира
1 кашика сира за мазање
мало уља
Погача са сусамом и кимом - припрема:
Потопити квасац у млаку воду, додати шећер, брашно, соли и мало уља. Замесити мекше глатко тесто и оставити да одмори 30 минута. Три кромпира скувати, па изгњечити, додати кашику сира, па измиксати. Додати мало соли и направити две лопте.
Тесто поделити на две лопте и мало обрадити рукама. Покрити лоптице да одморе 5-6 минута. Сваку лопту рукама развући, а руке мало поуљити. Лопту кромпира ставити на средину теста, па је покрити ивицама и притиснути прстима. Окренути тесто, па истањити рукама.
Ставити у тепсију коју сте обложили пек папиром. Покрити фолијом и крпом и оставити да одмори. Виљушком избости тесто и премазати жуманцетом.
Посуту сусамом и кимом. Пећи на 210-220 степени око 25 минута. Покрити крпом. Фантастичног укуса, мекана као душа.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКО, АЛИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Рецепт за пита посластицу (ФОТО/ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 18:00
СПРЕМИТЕ РОЛОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Корак по корак до савршеног ручка (ФОТО/ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 09:00
ТАЈНЕ НАШИХ БАКА: Како да од једног теста направите - два пецива (ВИДЕО)
25. 03. 2023. у 21:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)