ЗДРАВО И УКУСНО: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)
МОЖЕТЕ је јести саму или уз ручак, или пак да је пробате напуњену
Погача са сусамом и кимом - састојци:
250 мл воде
1 кашичица шећера
400-450 г брашна
3 кромпира
1 кашика сира за мазање
мало уља
Погача са сусамом и кимом - припрема:
Потопити квасац у млаку воду, додати шећер, брашно, соли и мало уља. Замесити мекше глатко тесто и оставити да одмори 30 минута. Три кромпира скувати, па изгњечити, додати кашику сира, па измиксати. Додати мало соли и направити две лопте.
Тесто поделити на две лопте и мало обрадити рукама. Покрити лоптице да одморе 5-6 минута. Сваку лопту рукама развући, а руке мало поуљити. Лопту кромпира ставити на средину теста, па је покрити ивицама и притиснути прстима. Окренути тесто, па истањити рукама.
Ставити у тепсију коју сте обложили пек папиром. Покрити фолијом и крпом и оставити да одмори. Виљушком избости тесто и премазати жуманцетом.
Посуту сусамом и кимом. Пећи на 210-220 степени око 25 минута. Покрити крпом. Фантастичног укуса, мекана као душа.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКО, АЛИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Рецепт за пита посластицу (ФОТО/ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 18:00
СПРЕМИТЕ РОЛОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Корак по корак до савршеног ручка (ФОТО/ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 09:00
ТАЈНЕ НАШИХ БАКА: Како да од једног теста направите - два пецива (ВИДЕО)
25. 03. 2023. у 21:00
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)